Fejlec 01

 

alt
 

A határon túli versenyek első selejtezője Székelyföldön zajlik, a versenynek a Sepsiszentgyörgyön működő Művészeti és Népiskola adott otthont.

Hét csapat nevezett be Kovászna és Hargita megyéből a 2016. június 14-én,nSepsiszentgyörgyön sorra kerülő, kiállítással egybekötött
Székelyföldi Éttermi Tehetségkutató Verseny keretei között megrendezett Schnitta Sámuel Országos Szakmai Verseny előselejtezőjére. A vendéglátó képzéssel foglalkozó iskolák képviselői egy Európai Uniós ta...gállam sajátos
ételeit készítették el, ötfogásos menüsorban.

A magyarországi Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny
előselejtezőjének országos szakaszát a Kovászna Megye Tanácsa
fenntartásában működő Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola,
valamint a Sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ együtt
szervezik a három magyar többségű megye kereskedelmi szakközépiskolái
számára, amelyre a három alapszakma – cukrász, szakács, pincér –
képviselői neveztek be 1-1 csapattal.

A Berde Áron Szakközépiskolában:
• a kézdivásárhelyi Apor Péter Szakközépiskola (1 csapat),
• a sepsiszentgyörgyi Berde ÁronKereskedelmi és Szakközépiskola (2 csapat),
• a Constantin Brâncuși Szakközépiskola (1 csapat),
• a csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskola (2 csapata)
• a csíkszentmártoni Tivai Nagy ImreSzakközépiskola (1 csapat)

tanulói készítették el Németország, Görögország, Szlovákia, Svédország, Belgium, Spanyolország és Olaszország olyan ételkülönlegességeit, mint a frankfurti levest, muszaka tekercset, palacsinta tortát, flamand pörköltet vagy a bazsalikomos mozzarellás paradicsomsalátát.

A csapatok a szervezők által biztosított nyersanyagkosárból, megadott alapanyagokból készíthették el az általuk összeállított ételsort, ami hideg előételt, levest, meleg előételt, főételt, desszertet tartalmazott. Mindezt magyarországi szakemberekből álló zsűri:
Tóth Ferenc, életműdíjas mesterszakács,
Veres István, mesterséf,
Balázs Hunor, a Főnix konyha séfje,
Mayer Gyula, Schnitta Sámuel-díjas éttermi mester,Külkapcsolati és Szakképzési Bizottság elnöke,
Mikóczy Zoltán,Schnitta Sámuel-díjas éttermi mester, Közép-dunántúli régió elnöke, és
a sepsiszentgyörgyi Berszány Tibor, Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi
Rendjének Kódexmestere bírálják el.

Az első három helyezett csapat résztvevőit 2016. november hónapban, egy egyhetes tréningen készülnek fel a verseny elődöntőjére. A legjobb székelyföldi csapat tagjai részt vesznek a 2017 márciusában sorra kerülő magyarországi Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékversenyen.

A verseny támogató partnerei a Bertis üzletlánc és a Sepsiszentgyörgyi
Vendéglátóipari Egységek Szövetsége.

Bejelentkezés

Partnereink

Baromfiudvar
E6d69b8381248c2797242765412faf90
Logo Sef
Logo Tp
Logonew
Mngsz
Vendeglatas00
Wacs

Copyright © 2017 Schnitta Egyesület. Minden jog fenntartva.