SCHNITTA SÁMUEL MAGYAR ÉTTERMI KULTURÁÉRT EGYESÜLET
Telefon: 06/70 414 99 45
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: schnittaegyesulet.hu
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
ÉTTERMI MESTERKURZUS
A hagyományokat folytatva ismét elindítjuk országos szinten mesterkurzusunkat.
Célja: Az új trendek széleskörű megismertetése.
A versenyekre történő egységes felkészítés.
A jövő mestereinek előképzése.
Témák: A kurzus hét témakört ölel fel, a szakma főbb területeit mutatja be.
Előadók: Schnitta díjas étteremi mesterek.
Jelentkezés:
-Az MNGSZ. régió elnökeinél az általuk meghirdetett időpontok és feltételek szerint.
-Schnitta Egyesület régió elnökeinél.
Várjuk megtisztelő jelentkezésüket a szakma jobbítása érdekében.
2012.július 02.
Török István elnök
Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület
MESTERKURZUSOK TÉMAKÖREI ÉS ELŐADÓI
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Schnitta díjas éttermi mesterei.
Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület tagjai.
I. Terítési trendek,Gála menü felszolgálása.
Előadók:
Török István János
dr.Kovács Mihályné
II. Felszolgálási módok,hagyomány,vallási és nemzetközi étkezési szokások.
Előadók:
Vantal Gábor
Ónodi Ferenc
Török István
III. Sommelier ismeretek.
Előadók:
Punk Ferenc
Szikora Zoltán
IV. Mixer ismeretek.
Előadók:
Meskál Tibor
Neuwirth Imre
V. Vendég előtti műveletek.
Előadók:
Dózsa György
Kovács Ferenc Venesz díjas mester szakács
VI. Rendezvények.
Előadók:
Barabás Zoltán
Voleszák Zoltán
VII. Szállodai Ismeretek, számlázás, idegennyelv.
Előadók:
Dömötör Miklós
Mayer Gyula
A mester kurzusok idő beosztása:
10:00-12:00 Elmélet
12:00-13:00 Írásbeli
13:00-14:00 Szünet
14:00-16:00 Gyakorlat