Egyesület

Schnitta Sámuel V.emlékverseny 2018-2019 Régiós verseny időpontjai

Jaszbereny Talalkozo

XXXV. Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület Találkozója

2018.06.21.-én nyílt meg Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban egyesületünk névadójára emlékező kiállítás.

Köszönjük a segítséget és támogatást,hogy hozzájárultak a kiállítási ünnepség sikeres megrendezéséhez.

Az ünnepséget 80 fő tisztelte meg,amelyet a Schnitta Sámuel a Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület rendezte,a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum támogatásával.
Köszöntöt mondott:
Kiss Imre múzeum igazgató
Varga Zoltán szervezési főmunkatárs NSzFH.
Sziráki András elnök Jász-Nagykun-Szolnok KIK.
Mayer Andrea főigazgató BVHSZC.
Török István János elnök Schnitta Egyesület részéről.

Schnitta Sámuel.születésének 125.jubileumi kiállítás ünnepségén tisztelegve a Mesternek a cél továbbra is az egységes pincér szakoktatás,szaktanárok,szakoktatók továbbképzése.
Az résztvevők az ország valamennyi régióját képviselték az oktatási centrumok,a területi iparkamarák,a szakiskolák vezetőinek jelenlétével és egymás kölcsönös segítését hangsúlyozták a szakma jobbítása érdekében.
Külön köszöntöttük Schnitta Andreát,mint unokát.
Oklevelet adtunk át Sinka Ádámnak és tanárának Dér Sándornénak a Schnitta tanulmány elkészítőinek Kisvárdáról.
A fogadást a Dobos C.József Szakiskola tanulóinak rendezvény csapata bonyolította le Papp Zoltán szaktanár vezényletével nagy sikerrel,amit oklevél átadás és laudáció követett.

A kiállítást 2018. szeptember 2.-ig lehet megtekinteni a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
Schnitta Sámuel személyes tárgyai,szakmai útjának állomásai,a brüsszeli világ kiállítás anyaga és az Egyesület munkássága tekinthető meg.

Ajánljuk figyelmükbe az emlék kiállítás megtekintését.

A kiállítás megnyitó ünnepségén készült képeket itt megtekinthetik:

SCHNITTA SÁMUEL MAGYAR ÉTTERMI KULTÚRÁÉRT EGYESÜLET XXXIV. TALÁLKOZÓ- ALSÓÖRSÖN

Egyesületünk 2018.május 13.-án tartotta 34. találkozóját Alsóörsön, melynek helyszíne a Mayer Hotel volt.
A találkozó, egyben közgyűlés is volt, mely során elfogadásra került az éves elnöki és kincstárnoki beszámoló.
Két fontos témát érintett a tanácskozás, a júniusi Schnitta emlékkiállítás megnyitóünnepségének szervezése, és az Országos Schnitta Sámuel Verseny előkészítésének megkezdése.

A regionális versenyek 2018. november 2. és január 25. között kerülnek majd megrendezésre.
A tanácskozás sikeres volt, Zsiga István Úr részére Schnitta emlékérmet adott át Török István János elnök Úr,

megköszönve az egyesületben végzett munkáját.

Az egyesületi találkozó után érkezett hír:
2018.május 22.-én,a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tisztújító küldött gyűlésén elnökségébe választotta Barabás Zoltán és Mayer Gyula urakat. A Schnitta bizottság elnöke továbbra is Török István János Úr.
A szövetség elnöke tovàbbra is Krivàcs Andràs Úr lett!
Gratulálunk nekik, sikeres munkát kívánunk!

alsoors

2018.03.03. és 03.04-én tartotta egyesületünk a soron következő találkozóját.
A zord időjárásra való tekintettel, szerencsésen megérkezett mindenki. A találkozó bázisa az Aranyhomok Szálloda volt. Első napon részt vettünk egy közös ebéden a Kecskeméti Csárdában, köszönjük a vendéglátást Tóth Zsolt Úrnak. Az ebéd után Kószó Ferenc vezetésével egy rövid idegenvezetésen vettünk részt a belvárosban. Este a 48 étterem különtermében vacsoráztunk, ahol Varga Károly séf úr fantasztikus ételeit fogyasztottuk el. Köszönjük a pálinka kóstolót és bemutatót a Gusto pálinka háznak, és a kiváló borokat a Bortársaság részéről.Remekül éreztük magunkat!!

Vasárnap 3 új taggal bővült egyesületünk, akiknek szívből gratulálunk, köszöntjük Őket körünkben:
- Tóth Károly , Huszár PéterBalázs Börczi Urakat.

Pinczés Károly Úr részére az egyesület nevében Török IStván János elnök Úr Schnitta érmet adományozott, az egyesületben végzett kiemelkedő munkájáért. Gratulálunk!

A tanácskozás ismét remek hangulatban zajlott.
A következő találkozó Alsóörsön lesz májusban!

kecskemet

Egyesületünk szervezésében, lezajlottak országosan 6 helyszínen a pincér szakoktatók továbbképzése.
A helyszínek: Budapest, Kaposvár, Veszprém, Sopron, Nyíregyháza és Szolnok.

Sikeres továbbképzéseken vagyunk túl, melyeket a jövőt illetően szeretnénk továbbfolytatni.
Aki hallgatóként vett részt a továbbképzésen, hozzájutott egy oktató dvd-hez, és egy új Schnitta 2017-es szakkönyvhöz.
Ezzel reméljük, egyesületünk fő célja is megvalósul, mely szerint szeretnénk, ha egységes oktatás,

vizsgáztatás jelenjen meg a hazai oktatás területén.
Köszönjük az NSZFH, és a Kereskedelmi és Ipar Kamarák segítségét , valamint a MNGSZ támogatását.
A fotón a továbbképzést segítő és előadó Schnitta Egyesületi tagok.

Továbbképzés

Alkategóriák

Az egyesület a 2013 évi következő ülését Noszlopon tartja, várhatóan a májusi hónapban, Szabó Péter éttermi mester vendéglátása mellett a Lucullus Fogadóban.

Szabó Péter változatos programot készít elő a tanácskozás résztvevőinek, melyek közül a vörösiszap kárt szenvedett Demecser településen történő látogatást emeljük ki.