Fejlec 01

Schnitta Egyesület Alakulása
Schnitta Egyesület Alakulása
SCHNITTA SÁMUEL MAGYAR ÉTTERMI KULTÚRÁÉRT EGYESÜLET ALAPÍTVA 2011. JÚNIUS 22. ALSÓÖRS.
 
A 10 ÉVES JUBILEUMOT EZÚTON ÜNNEPELJÜK EGYÜTT.
 
Tisztelt Schnitta Tagok! Kedves Barátaim!
Szeretettel köszöntelek Benneteket e jeles nap alkalmából, sajnos személyes találkozásunkat őszre kell halasztani.
Gondoljunk egymásra és emlékezzünk az elmúlt évek sikereire.
A honlapon megtekinthetjük az eseményeket,amire büszkék lehetünk.
Rővid emlékeztető:
-A névadó tiszteletére emléktáblát avattunk  a Grand Hotel Margitsziget éttermében.
-A szaktanárok részére országos szinten 6 városban továbbképzést adtunk,mintegy 250 fő fészére az új trendekről.
-A Vendéglátóipari Múzeumban kiállítást adtunk Schnitta Sámuel születésének 125.évfordulójára.
-Szakkönyvet írtunk és szak filmet készítettünk a szakiskolák részére.
- Részt veszünk a szakiskolák tanulóinak oktatásában és vizsgáztatásában.
-Két évente a Schnitta Országos Tanuló Versenyt szerveztünk és bonyolították le 5 városban 2011 és 2019 között.
 Miskolc kétszer, Veszprém kétszer és Szolnok egy alkalommal adott helyszínt a döntőnek.
 A döntőbe a 7 régió első helyezett csapatai ( 2 szakács,1 cukrász, 2 felszolgáló és 1 fő vezető) kerültek és bővült
 külhoni versenyzőkkel.
-Évente 3 alkalommal tartunk találkozókat és tanácskozásokat .
Célunk, tenni a magyar gasztronómiáért, a vendéglátásban dolgozni akaró fiatalokért. A reformokat követve, de a hagyományokat, és azok alapjainak megteremtőit tiszteletben tartva.
ÁLDÁSOS SZÉP NYARAT KÍVÁNOK
Baráti üdvözlettel
Török István János
elnök
Schnitta Sámuel MÉK Egyesület
 

 

1szazalek2019

Tisztelt Asszonyom, Uram, Kedves Támogatónk!

Egyesületünk Schnitta Sámuel nevéhez és munkásságához méltóan nagy gondot fordít a magyar éttermi kultúra jobbításáért.

Ennek érdekében az alábbi tevékenységekben veszünk részt:

  • szaktanácsadói munkák a szakképzés folyamatos megújításában az MKIK-val, NGM-mal együttműködve,
  • szakmai zsűrizés,
  • országos tanulóverseny szervezése a négy alapszakmában.
  • a gasztronómiai hagyományok ápolása.
  • pincér szakkönyv és oktatófilm készítése.
  • továbbképzés szakoktatók és szaktanárok részére.

Amennyiben szeretné egyesületünk munkáját támogatni, úgy kérjük, hogy adójának 1%-át a 10404041-50526781-70491014 bankszámlaszámra utalni szíveskedjen.

Adóazonosító szám: 18271742-1-09

 

Köszönjük segítségét!

Szabó Pali
Szabó Pali

MINT DERÜLT ÉGBŐL A VILLÁMCSAPÁS ,ÚGY ÉRT MINKET A RETTENETES SZOMORÚ HÍR,HOGY BARÁTUNK A SZAKMA KIVÁLÓSÁGA AZ ÉGI HALHATATLANOK KLUBJÁBA  KÖLTÖZÖTT. 

Donautica 2020 Október
Donautica 2020 Október

Egyesületünk 41.találkozóját a Donautica hotel és éttermében Fadd- Domboriban tartottuk meg.

109655555 3047143722000465 2519142169329490379 o

Néhány napja Szőke Anikó, a szekszárdi Vendéglátó iskola oktatója hivatalosan is a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület tagja. A szervezet egy igazi elit klub, amelynek egyik legfőbb célja, hogy segítse a hazai gasztronómiai kultúra fejlődését, valamint a vendégtéri szakemberek – például pincérek – képzését.

2020. 07.19.-én tartotta 40. tanácskozását egyesületünk Visegrádon.

Tagságunk 5 fővel bővült, akiket

üdvözlünk körünkben és jó munkát kívánunk nekik!

109675538 3047216721993165 2716338957199226915 o

Kedves Egyesületi Tagtársak!

Szeretettel várunk benneteket 2020.07.18-19. között

a következő egyesületi találkozónkra.

Helyszín: Visegrád Termál Hotel

3103604

Alkategóriák

Az egyesület a 2013 évi következő ülését Noszlopon tartja, várhatóan a májusi hónapban, Szabó Péter éttermi mester vendéglátása mellett a Lucullus Fogadóban.

Szabó Péter változatos programot készít elő a tanácskozás résztvevőinek, melyek közül a vörösiszap kárt szenvedett Demecser településen történő látogatást emeljük ki.

Bejelentkezés

Partnereink

Baromfiudvar
E6d69b8381248c2797242765412faf90
Logo Sef
Logo Tp
Logonew
Mngsz
Vendeglatas00
Wacs

Copyright © 2017 Schnitta Egyesület. Minden jog fenntartva.