A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve 15. alkalommal rendezte meg 2022.április 09-én, Szolnokon a Pelikán kupát, amely az ország egyik legnagyobb és legrangosabb versenye.

A gasztronómiai kiállításon és versenyen kiváló alkotásokat, terítéseket mutattak be a vendéglátóipari és gasztronómiai szakma hazai fiatal tehetségei. A versenyzők cukrász-, szakács-, pincérszakmákban bizonyíthattak, felnőtt és tanuló, illetve csapat kategóriában.

Pincér kategóriában 24 csapat nevezett és mérte össze szakmai tudását.

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület tagjai ajánlották fel munkájukat a pincér zsűriben. A zsűri tagjai voltak: Török István János, Bobák József, Szakács Pál, Horváth Ferenc és Tóth Károly.

A versenyen Török István János a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesült Elnöke, köszönő-elismerő okleveleket adott át Hubai Imre Csaba a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének és dr. Sziráki András  a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a Pelikán kupák eddigi sikeres támogatásáért.

Gratulálunk a szervezőknek a színvonalas versenyért, köszönjük a munkájukat a felkészítőknek és a versenyzőknek egyaránt.

2c98b016be81ef911ae326342baeeb7d2c98b016be81ef911ae326342baeeb7d