|
Schnitta Sámuel |
|
VERSENYFELHÍVÁS
A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
támogatásával a vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak meghirdeti a
IV. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékversenyt.
A versenykiírását a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület készíti. Az országos döntő
tervezett időpontja 2017. március, helyszíne Veszprém.
A csapatverseny döntőjét megelőzi az országos területi régiók versenye, melyeken a hét elődöntőben
győztes csapat képviselheti a régióját a döntőben.
Először a verseny történetében a döntőben három magyar anyanyelvű iskola is képviseli magát
a határon túli magyar közösséget egy-egy csapatával.
Az elődöntők lebonyolítási időpontjait, minden területi versenyt szervező Schnitta régió,
saját maga határozza meg, az alábbi időpontok között:
2016. november 02 – 2017. január 31.
A versenyen minden magyarországi oktatási intézmény, saját csapatával indulhat,
melynek csapatlétszáma öt fő, megoszlás: két szakács, egy cukrász, két pincér.
A csapat tagjait az oktatási intézmény nappali tagozatos diákjai közül lehet nevezni.
A területi versenyek feladatai a következők:
• eszközfelismerés,
• díszterítés, húzott témakör alapján, ahhoz menükártya szerkesztése számítógépen,
• ételsor főzése, készítése,
• az ételsorhoz illő borok kiválasztása, menükártyára történő szerkesztése,
• az elkészített ételsor felszolgálása, a főétel angol I-es felszolgálási módban történik,
• szakmai totó megoldása, (mind három szakmát érintően: szakács + cukrász, pincér)
Az ételsort a területi versenyen a következő ételcsoportok kell, hogy alkossák:
hideg előétel,
leves,
főétel,
tányérdesszert.
Az ételsor összeállításához a csapatok nyersanyagkosarat kapnak, melyben szereplő alapanyagokból
kell összeállítani a csapat ételsorát.
A verseny nevezési díja 5.000.- Ft csapatonként, mely összeget a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi
Kultúráért Egyesület számlájára (K&H Bank: 10404041-50526781-70491007) kell befizetni.
A területi versenyek zsűrijét a régiós versenyt szervező állítja össze,
a pincér zsűri tagjai csak Schnitta díjjal kitüntetettek lehetnek,
a régiós versenyt érintő megyékből nem kerülhetnek a zsűribe tagok.
A régiós versenyek kiírását a területi elnökök készítik elérhetőségeik:
Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok Horváth Ferenc Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg Barabás Zoltán Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Baranya, Somogy, Tolna Meszes István Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Borsod-Abaúj-Zemplém, Heves, Nógrád Vantal Gábor Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Budapest – Pest megye Magyari Imre Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala Voleszák Zoltán Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém Mikóczy Zoltán Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Budapest, 2016. április 25.
Török István János, Vantal Gábor
Elnök versenyigazgató