Fejlec 01

alt

 Schnitta Sámuel 
Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület
ALAPÍTVA: TIHANY 2011

alt


VERSENYFELHÍVÁS

 A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 
támogatásával a vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak meghirdeti a 

IV. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékversenyt.

A versenykiírását a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület készíti. Az országos döntő
tervezett időpontja 2017. március, helyszíne Veszprém.
A csapatverseny döntőjét megelőzi az országos területi régiók versenye, melyeken a hét elődöntőben
győztes csapat képviselheti a régióját a döntőben.
Először a verseny történetében a döntőben három magyar anyanyelvű iskola is képviseli magát 
a határon túli magyar közösséget egy-egy csapatával.
Az elődöntők lebonyolítási időpontjait, minden területi versenyt szervező Schnitta régió,
saját maga határozza meg, az alábbi időpontok között:


2016. november 02 – 2017. január 31.


A versenyen minden magyarországi oktatási intézmény, saját csapatával indulhat,
melynek csapatlétszáma öt fő, megoszlás: két szakács, egy cukrász, két pincér.
A csapat tagjait az oktatási intézmény nappali tagozatos diákjai közül lehet nevezni.
A területi versenyek feladatai a következők:
• eszközfelismerés,
• díszterítés, húzott témakör alapján, ahhoz menükártya szerkesztése számítógépen,
• ételsor főzése, készítése,
• az ételsorhoz illő borok kiválasztása, menükártyára történő szerkesztése,
• az elkészített ételsor felszolgálása, a főétel angol I-es felszolgálási módban történik,
• szakmai totó megoldása, (mind három szakmát érintően: szakács + cukrász, pincér)


Az ételsort a területi versenyen a következő ételcsoportok kell, hogy alkossák:
hideg előétel,
leves
,
főétel

tányérdesszert
.

Az ételsor összeállításához a csapatok nyersanyagkosarat kapnak, melyben szereplő alapanyagokból
kell összeállítani a csapat ételsorát.

A verseny nevezési díja 5.000.- Ft csapatonként, mely összeget a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi
Kultúráért Egyesület számlájára (K&H Bank: 10404041-50526781-70491007) kell befizetni.
A területi versenyek zsűrijét a régiós versenyt szervező állítja össze,
a pincér zsűri tagjai csak Schnitta díjjal kitüntetettek lehetnek, 
a régiós versenyt érintő megyékből nem kerülhetnek a zsűribe tagok. 

A régiós versenyek kiírását a területi elnökök készítik elérhetőségeik:

Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok  Horváth Ferenc  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg      Barabás Zoltán  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Baranya, Somogy, Tolna                                        Meszes István    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Borsod-Abaúj-Zemplém, Heves, Nógrád              Vantal Gábor     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Budapest – Pest megye                                          Magyari Imre     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala                             Voleszák Zoltán Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém                 Mikóczy Zoltán  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Budapest, 2016. április 25.


Török István János, Vantal Gábor 
Elnök versenyigazgató

Bejelentkezés

Partnereink

Baromfiudvar
E6d69b8381248c2797242765412faf90
Logo Sef
Logo Tp
Logonew
Mngsz
Vendeglatas00
Wacs

Copyright © 2017 Schnitta Egyesület. Minden jog fenntartva.