Egyesületünk szakmai bizottsága 2016 augusztus elején Budapesten a Margitszigeten tanácskozott. A ülés apropóját az adta, hogy a Schnitta szakkönyvvel kapcsolatban  - az egyesület tagjai, valamint az Éttermi Mester Klub és a Vendéglátó Szakoktatók Országos Szervezete - észrevételeket tettek a könyv aktualizálása érdekében.

A Schnitta Egyesület hévízi tanácskozásán kijelölésre került egy bizottság, akik ezen észrevételeket is figyelembe véve módosították a szakkönyv bizonyos pontjait, annak érdekében, hogy a következő kiadás már a legújabb szabályokat ajánlja az olvasóinak.
Ha már Margitsziget, akkor természetesen a Széchenyi teremben is látogatást tettek a jelenlévők, hiszen Schnitta Sámuelnek, az egyesület névadójának jelentős szerepe volt ennek az üzletnek az üzemeltetésében is.
Megállapodást is kötött az egyesület és a Danubius Grand Hotel vezetése arra vonatkozóan, hogy a közeljövőben egy szakmi filmet forgat ezen a helyszínen.
Köszönetet mondunk Szabó Szilárd étterem igazgató úrnak azért, hogy lehetőséget kapott egyesületünk ezen a helyszínen tanácskozhatott és a szakmai film ágyát is előkészítette.