I.hely

II.hely
Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközép és Szakiskola Miskolc

III.hely
Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakközépiskola és Kollégium Sopron

alt

Szívből gratulálunk a dobogósoknak és természetesen a többi csapatnak is! Tiszteletre méltó, amit ma és tegnap tettetek! Ti tudjátok a legjobban, hogy mennyi, de tényleg mennyi gyakorlás, munka és elhivatottság szükségez mindehhez. A szabadidőben való gyakorlások, és mindennek a lemondása, mely helyett inkább a csapattal és tanáraitokkal/felkészítőitekkel készültetek.

Na ez a nem semmi! Megtapasztaltátok, megismertétek mindazt, amit úgy hívnak: szakmai elhivatottság és szakmaszeretet.

Ezért nyertes ma igazán mindenki!

Büszkék vagyunk rátok! És ne feledjük azokat sem, akiket megelőzve Ti a döntőbe jutottatok. Gratulálunk minden iskolának, minden tanulónak és minden felkészítőnek, akik úgy érezték, fontos mindez. Fontos a tanulás, a fejlődés és a szakmaszeretet átadása.

Bízunk benne, hogy ezen élményeket minél több emberrel megosszátok, hogy lássák, a vendéglátás szép szakma!

GRATULÁLUNK!

Bár a csapat mindegyik tagjának megvan az önálló feladata is, azonban az élő munkánál a lehető legtökéletesebben és legharmonikusabban kell összedolgozniuk. Feladataik egymásra épülnek és egymást egészítik ki, hiszen a pincér tanuló a szakács társa ételeit szolgálja fel a zsűrinek és a meghívott vendégeknek, miközben a cukrász társuknak tökéletes időzítéssel kell követnie az ételsor felépítését, és a megfelelő időben tálalnia a desszertet.

Hogy mi kell ide?

• precizitás
  • gyakorlottság
  • megfelelő időzítés
  • egymással való kommunikáció
  • együttműködés
  • és a versenykörnyezet okozta drukk feldolgozása, mely igen egyedi

Nos, ezért más ez a verseny és e célból is hozták létre. Az ország egyetlen olyan versenye, ahol szakács, cukrász és pincér versenyzők együttesen, egy verseny keretében dolgoznak össze élő munkával. És ahol az ország minden része megjelenik.