wagner robi

Az 1960-70-es évek tanácsi vendéglátóipari lehetőségét váltotta fel 1982-ben, mint magánvendéglős, egy belvárosi borozó-pizzéria megnyitásával. 1993-től a jelenlegi étterem és hotel "Wagner Vendégudvar" tulajdonosa.

A nehéz munkával, de annak szépségével eltöltött évek alatt lett az étterem "I. kategóriájú Védnöki Táblával" kitüntetve. Szakmai kiválóságát "Éttermi Mester" cím, és a "Magyar Éttermi Kultúráért " díj bizonyítja. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Országos Elnökségi tagsága is élete sikerességét, szakmai elismertségét igazolja. A Badacsonyi Vinum Vulcanum Borlovagrend tagja, a Vasi Vendéglősök Klubjának alapítója.

Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület aktív tagjaként működött, a Vas, Győr, Sopron és Zala megyei régiók vezetője . Schnitta Életműdíj kitüntetés  tulajdonosa.

A vendéglátás szakmai sikerének részese a vállalkozásban felesége, aki méltó társként mindig vele volt. A családban összetartó kapocs volt, a két saját és a két nevelt gyermekén kívül testvéreivel és azok gyermekeivel nagy családot alkotott. A vendégeket tisztelettel szolgálta, megbecsülte őket mindig volt hozzájuk kedves megjegyzése.

A törzsvendégeket szinte barátként kezelte, szakmai kollégáival szoros kapcsolatot tartott, bármilyen összejövetelen jó hangulatot tudott teremteni akár puszta megjelenésével is. A beosztott dolgozóit a szakma igényességével segítette e pályán, további sikereikben.

Alapos munkája eredményeként remény van arra, hogy a kinevelt utódok biztosítják felépített életművének továbbvitelét.2012.-ben hunyt el.