A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért- Egyesület a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel karöltve bonyolította le. A régiós megméretéseken az ország közel harminc oktatási intézmény, ötfős csapatai versenyeztek a döntőbe kerülésért.

A döntőt 2013. március 20-21-én rendezte az egyesület Miskolcon, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközép és Szakiskola, valamint a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) segítségével.

Lezajlott a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a Magyarországon vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak országos szakmai emlékverseny döntője.

Második alkalommal szervezi meg és bonyolítja a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület a vendéglátó képzéssel foglalkozó iskolák részére a három alapszakma – cukrász, szakács, pincér – képviselőinek országos versenyét.