Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület 2014
Az új duális képzésben szervezett szintvizsgákon feladat egy egyszerű éttermi terítés végrehajtása.
Az egyesület szeretné, ha a szintvizsgán nem a túlságosan leegyszerűsített terítési formák jelennének meg, ezért a következő eszközök elhelyezését javasolja az éttermi terítéseknél (az eszközök, textília elhelyezésére vonatkozó általános szabályoknak megfelelően).
Ebéd teríték:
- alaptányér,
- nagyváltás (nagykés, nagyvilla), nagykanál
- desszertváltás (desszertvilla, desszertkanál),
- couvert tányér,
- vajkés,
- fehérboros pohár,
- vizespohár,
- ruhaszalvéta,
- só- és borsszóró,
- virág.
Vacsora teríték:
- alaptányér,
- dupla nagyváltás (2 nagykés, 2 nagyvilla)
- desszertváltás (desszertvilla, desszertkanál),
- couvert tányér,
- vajkés,
- fehérboros pohár,
- vizespohár,
- ruhaszalvéta,
- só- és borsszóró,
- virág, gyertya.