Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület 2014

alt

Az új duális képzésben szervezett szintvizsgákon feladat egy egyszerű éttermi terítés végrehajtása.
Az egyesület szeretné, ha a szintvizsgán nem a túlságosan leegyszerűsített terítési formák jelennének meg, ezért a következő eszközök elhelyezését javasolja az éttermi terítéseknél (az eszközök, textília elhelyezésére vonatkozó általános szabályoknak megfelelően).

 

Ebéd teríték:

  • alaptányér,
  • nagyváltás (nagykés, nagyvilla), nagykanál
  • desszertváltás (desszertvilla, desszertkanál),
  • couvert tányér,
  • vajkés,
  • fehérboros pohár,
  • vizespohár,
  • ruhaszalvéta,
  • só- és borsszóró,
  • virág.

Vacsora teríték:

  • alaptányér,
  • dupla nagyváltás (2 nagykés, 2 nagyvilla)
  • desszertváltás (desszertvilla, desszertkanál),
  • couvert tányér,
  • vajkés,
  • fehérboros pohár,
  • vizespohár,
  • ruhaszalvéta,
  • só- és borsszóró,
  • virág, gyertya.

altalt