Név: Meskál Tibor
Régió: Pest megye
Munkahely: Corinthia Hotel Budapest
Szakmai tanulmányok:
Vendéglátóipari Technikum
Sydney, felsőfokú vendéglátó menedzser diploma
Szakma díjak, kitüntetések:
Schnitta Sámuel Díj (2003), Magyar Gasztronómiáért díj (2007), Életműdíj
(2010), Podmaniczky díj (2012), Charley Bácsi díj (2012), Magyar Turizmus ZRT 2012 Év
Gasztronómusa, Chaine des Rotisseurs kíváló szervezési elismerés díja (2015), Országos
Pincér Szakoktatók Továbbképzése előadói kitüntetés (2017), A Fehérasztal Lovagrend
Nagy Aranykresztje (2016), Gundel Károly Díj (2019), Cornthian of the Year Award (2019),
Best of Budapest Életműdíj (2020); TA.: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szöv., tag,
Chaine des Rotisseurs (Nemzetközi Gasztronómiai Szöv.), elnökségi tag, Magyar
Bártender Szöv., tag, Schnitta Sámuel Magyar Étteremkultúráért Egy., tag, Grand Hotel
Royal Éttermesek Társasága Egyesületi Klub, alapító elnök
Egyéb:
1960-61 Britannia, Béke Hotel (ma Radisson Blue Béke Hotel), majd 1961-66 Grand Hotel
Royal, felszolgáló, később főpincér, Grand Hotel Hungaria, 1963 orsz. szakmai verseny
nyertese, 1966-96 külföldön élt és dolgozott, munkássága és tanulási vágya töltötte fel a
világ több elit szállodájának légkörét (Berlin, Róma, Melbourne, Sydney, London,
Bermuda, New York), Melbourneben dolgozott többek között az Intercontinental
Southern-Cross Hotelben, majd a Sydney-i Quantas Wentworth Hotelben és a Hiltonban
is, melyek főpincére volt, dolgozott és részt vett az azóta a város jelképévé vált Operaház
megnyitóján is mint Maitre d’, ahol alkalma volt a megnyitóünnepségen II. Erzsébet, Nagy
Britannia Királynőjét felszolgálni, 1977-83 Hotel Hilton London, szobaszerviz manager, a
Hotel Dorchester, a Dukes Hotel és a Royal Overseas League főpincére, 1983-86
Romanoff Restaurant, Bermuda Szigeteken, vez., 1986 Sydney, saját éttermet nyitott Il
Gufo néven, majd a Pelican Beach Resort, Hunters Lodge és Sheraton Mirage Gold
Coast, valamint (és) a Hakoah Club Jaffa éttermének vezetője, 1996-2003 Gundel Étterem,
Fórum-Intercontinental Hotel Budapest, Éttermi Igazgató, Hotel Gellért
rendezvényigazgató, 2003- Corinthia Grand Hotel Royal, senior duty manager; az MNGSZ
szakmai zsűri tagja, az Euro és World Skills delegált szakoktatója, Scnitta Sámuel díjas
éttermi mester, mester bártender, a Törley Pezsgő Rend lovagja, a 2012. év
Gasztronómusa KT.: 61 éves elitt kategóriás vendéglátásban eltöltött életútja Magyaro.-
on kezdődött, az itthon kapott kitűnő képzésnek köszönhetően tudott a világ számos
pontján lévő luxus étterem és szálloda felszolgálásának vezetésében dolgozni, 1996-óta
ismét itthon tesz azért, hogy a magyar vendéglátóipar a világ élvonalába tartozzon,
külföldi pályafutása során háromszor szolgálhatott fel II. Erzsébet angol királynőnek
Világ leghíresebb szállodái sorozat - Grand Hotel Royal Budapest c. kötet (2006,
társszerző)
Elérhetőségek:
+36 1 479 48 54