- Részletek
A szakkönyv jelenleg nem rendelheő, szerkesztés alatt áll! Kérjük szíves türelmüket!
- Részletek
2017. február 19.-én Debrecen város adott ismét helyszínt a IX. pincér bálnak.
Remek hangulat volt, ismét egy jól megszervezett rendezvényen vehettek
részt, akik jelen voltak az eseményen.
Már hagyományosan egyesületünk alelnöke Barabás Zoltán és, Vajda József kincstárnok úr
profi szakmai munkája, és szervezésének köszönhetően jól sikerült a bál.
A szervezők köszönik a szponzorok támogatását. Találkozunk a X.pincér bálon jövőre!
( a képen balról jobbra: Vajda József Schnitta díjas éttermi mester,
Krivács András MNGSZ elnöke,
Török István János Schnitta Egyesület elnöke,
Barabás Zoltán Schnitta Egyesület alelnöke.)
- Részletek
Jubileumi tanácskozásához érkezett az egyesületünk, melynek helyszíne Egerben a Hotel Flóra volt.
A tanácskozás kiegészítő programjairól és a tanácskozásról készült felvételek láthatók az albumban.
Kiemelt témája volt az összejövetelnek a IV. Schnitta Sámuel Emlékverseny döntője,
melyet 2017. március 16-18 között bonyolít az egyesület Veszprémben.
A verseny dokumentumainak véglegesítése volt az egyik napirendi pontja a tanácskozásnak,
mely írásos anyagok, a döntőben érdekelt oktatási intézményekhez kerülnek a közeli napokban.
Az érkezéskor az egyesület tagjának Pelyhéné Koós Henriettának vállalkozásában készült
gyümölcs párlatok megízlelésére volt alkalma a megérkező tagoknak és kísérőiknek.
A délután folyamán az egri Szépasszonyvölgyben SIKE Tamás pincéjét látogatták meg a jelenlévők,
ahol a borász borait kóstolhattuk meg. A borokról a pince tulajdonosa tartott ismertetőt,
a borok jellemzői mellett azt is megtudhattuk milyen magas,
és milyen haj és arc szőrzettel volt megáldva Dobó István a törökkel folytatott harcok idején az egri vár kapitánya.
- Részletek
A Villányi Vörös Bor fesztivál programjain vett részt a tagság, melynek keretében a Bock pincébe is ellátogattunk.
Az esti vacsora előtt - a METRO pécsi áruházánal borszakértője - négy tételes borbemutatót tartott.
A találkozó második napján tartotta közgyűlését az egyesület, az ott készült képek is részei a az albumnak.
- Részletek
az ország négy pontján ÉTTEREM TULAJDONOSOK, ÉTTERMI VEZETŐK, SÉFEK, BARISTÁK
és FELSZOLGÁLÓK részére a Vendéglátás Magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében.
Munkaerő-piaci problémák, változó jogszabályok, átalakuló szakoktatás,
régi ízek és új konyhatechnológiák – témák, amelyekről Ön is szívesen folytatna eszmecserét.
A Vendéglátás magazin ősszel induló road-showjának keretében első kézből szerezhet információkat
a szakmát leginkább érdeklő intézkedésekről, aktualitásokról, és akár meg is oszthatja személyes tapasztalatait,
ötleteit kollégáival.
• 2016. október 11. (kedd) BAKTALÓRÁNTHÁZA
• 2016. október 12. (szerda) LAJOSMIZSE
• 2016. november 29. (kedd) HÉVÍZ
• 2016. november 30. (szerda) VESZPRÉM
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Online regisztráció és előzetes program:
http://akademia.vendeglatasmagazin.hu/
Az előadások és interaktív workshopok segítségével javíthatja
vendéglátóhelye üzemeltetésének hatékonyságát, új alapanyagokat és konyhai eszközöket
ismerhet meg, és számos hasznos tudnivalóval gazdagodhat.
Várjuk szeretettel Önt és kollégáit!
10. oldal / 13