- Részletek
A Schnitta Sámuel MÉK Egyesület Kisvárdán szervezte 43. tanácskozását.
A tanácskozásnak a Várda Sport Hotel adott otthont.
Köszönjük a vendéglátást és a szervezést Lakatos Mihály házigazdának.
Bővebben …Schnitta Sámuel MÉK Egyesület 43. tanácskozás Kisvárda
- Részletek
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve 15. alkalommal rendezte meg 2022.április 09-én, Szolnokon a Pelikán kupát, amely az ország egyik legnagyobb és legrangosabb versenye.
A gasztronómiai kiállításon és versenyen kiváló alkotásokat, terítéseket mutattak be a vendéglátóipari és gasztronómiai szakma hazai fiatal tehetségei. A versenyzők cukrász-, szakács-, pincérszakmákban bizonyíthattak, felnőtt és tanuló, illetve csapat kategóriában.
Pincér kategóriában 24 csapat nevezett és mérte össze szakmai tudását.
A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület tagjai ajánlották fel munkájukat a pincér zsűriben. A zsűri tagjai voltak: Török István János, Bobák József, Szakács Pál, Horváth Ferenc és Tóth Károly.
A versenyen Török István János a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesült Elnöke, köszönő-elismerő okleveleket adott át Hubai Imre Csaba a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének és dr. Sziráki András a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a Pelikán kupák eddigi sikeres támogatásáért.
Gratulálunk a szervezőknek a színvonalas versenyért, köszönjük a munkájukat a felkészítőknek és a versenyzőknek egyaránt.
- Részletek
Tisztelt Asszonyom, Uram, Kedves Támogatónk!
Egyesületünk Schnitta Sámuel nevéhez és munkásságához méltóan nagy gondot fordít a magyar éttermi kultúra jobbításáért.
Ennek érdekében az alábbi tevékenységekben veszünk részt:
- szaktanácsadói munkák a szakképzés folyamatos megújításában az MKIK-val, NGM-mal együttműködve,
- szakmai zsűrizés,
- országos tanulóverseny szervezése a négy alapszakmában.
- a gasztronómiai hagyományok ápolása.
- pincér szakkönyv és oktatófilm készítése.
- továbbképzés szakoktatók és szaktanárok részére.
Amennyiben szeretné egyesületünk munkáját támogatni, úgy kérjük, hogy adójának 1%-át a 10404041-50526781-70491014 bankszámlaszámra utalni szíveskedjen.
Adóazonosító szám: 18271742-1-13
Köszönjük segítségét!
- Részletek
Megjelent Mészáros Tibor és Voleszák Zoltán Soproni Schnitta díjas éttermi mestereink „Villásreggelitől a gálavacsoráig”című szakkönyvének második átdolgozott kiadása.
Bővebben …Villásreggelitől a gálavacsoráig – A rendezvényszervezés elmélete és gyakorlata
- Részletek
Egyesületünk 42.találkozóját a Harkányi Dráva Hotel Thermal Resort****-ban tartottuk meg.
Bővebben … Schnitta Sámuel Egyesület XLII. találkozója Harkányban
5. oldal / 13