Megjelent a Vendéglátás Magazin 2018. december havi száma, amiben beszámolnak egyesületünk munkájáról, törekvéseiről.

2017.11.18.-án rendezte meg a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség

a Mesterek vacsoráját. Ezen alkalomból adták át egyesületünk tagjainak a következő kitüntetéseket: 

- Bobák József Schnitta díjas éttermi mester részére: Szövetségi zsűriplaketett

   - Magyari Imre és Korenika Attila részére: Schnitta Sámuel Életmű díjakat.   

                             Gratulálunk a kitüntettek részére!

                                  A vacsora képeit itt megnézhetik: 

 

 

A Schnitta Sámuel MÉK Egyesület szervezésében, az NSZFH és MKIK, valamint a MNGSZ támogatásával, elkezdődött a pincér szakoktatók országos továbbképzése.
6 helyszínen tartanak előadást egyesületünk szakemberei./Budapest, Szolnok,Veszprém, Nyíregyháza,Kaposvár,Sopron/.
Az első helyszínen résztvevő kollégák Budapestről, Pest, Nográd, Bács-Kiskun megyéből érkeztek.
A budapesti előadás tematikája és előadói:
- Schnitta Sámuel MÉK Egyesület műkődése, munkássága, Étrendek összeállítása,díszterítés/Török István János/, 
- Felszolgálás munkafolyamata/ Vantal Gábor/
- Vendég előtt végzett műveletek/ Voleszák Zoltán/
- Borok értékesítése,felszolgálása/Barabás Zoltán/
-Új Schnitta könyv bemutatása, Schnitta weboldal szerepe az oktatásban/Korenika Attila/
-Schnitta oktató film bemutatása/ Magyari Imre/.
Köszönjük a megtisztelő figyelmet a szakoktató kollégák részéről, valamint a támogatóinknak a felajánlásokat, és az iskola valamennyi munkatárásnak ,akik hozzájárultak a mai nap remek lebonyolításában.

A továbbképézésről készült képeket itt tekinthetik meg:

http://schnittaegyesulet.hu/galaria/category/13-orszagos-pincer-szakoktatok-tovabbkepzesenek-i-allomasa-budapest
Korenika Attila
titkár
2017.11.07.