Jubileumi tanácskozásához érkezett az egyesületünk, melynek helyszíne Egerben a Hotel Flóra volt.
A tanácskozás kiegészítő programjairól és a tanácskozásról készült felvételek láthatók az albumban.
Kiemelt témája volt az összejövetelnek a IV. Schnitta Sámuel Emlékverseny döntője,

melyet 2017. március 16-18 között bonyolít az egyesület Veszprémben.
A verseny dokumentumainak véglegesítése volt az egyik napirendi pontja a tanácskozásnak,

mely írásos anyagok, a döntőben érdekelt oktatási intézményekhez kerülnek a közeli napokban.
Az érkezéskor az egyesület tagjának Pelyhéné Koós Henriettának vállalkozásában készült

gyümölcs párlatok megízlelésére volt alkalma a megérkező tagoknak és kísérőiknek.
A délután folyamán az egri Szépasszonyvölgyben SIKE Tamás pincéjét látogatták meg a jelenlévők,

ahol a borász borait kóstolhattuk meg. A borokról a pince tulajdonosa tartott ismertetőt,

a borok jellemzői mellett azt is megtudhattuk milyen magas,

és milyen haj és arc szőrzettel volt megáldva Dobó István a törökkel folytatott harcok idején az egri vár kapitánya.

Az egyesület 29. találkozóját tartotta Harkány üdülőterületén. Az első napon készült fényképeből készült válogatás látható itt.
A Villányi Vörös Bor fesztivál programjain vett részt a tagság, melynek keretében a Bock pincébe is ellátogattunk.
Az esti vacsora előtt - a METRO pécsi áruházánal borszakértője - négy tételes borbemutatót tartott.
A találkozó második napján tartotta közgyűlését az egyesület, az ott készült képek is részei a az albumnak.

MEGHÍVÓ
 
VENDÉGLÁTÁS AKADÉMIA az Unilever Food Solutions támogatásával Gasztronómiai road show
az ország négy pontján ÉTTEREM TULAJDONOSOK, ÉTTERMI VEZETŐK, SÉFEK, BARISTÁK
és FELSZOLGÁLÓK részére a Vendéglátás Magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében.
...

Munkaerő-piaci problémák, változó jogszabályok, átalakuló szakoktatás,
régi ízek és új konyhatechnológiák – témák, amelyekről Ön is szívesen folytatna eszmecserét.
A Vendéglátás magazin ősszel induló road-showjának keretében első kézből szerezhet információkat
a szakmát leginkább érdeklő intézkedésekről, aktualitásokról, és akár meg is oszthatja személyes tapasztalatait,
ötleteit kollégáival.

• 2016. október 11. (kedd) BAKTALÓRÁNTHÁZA
• 2016. október 12. (szerda) LAJOSMIZSE
• 2016. november 29. (kedd) HÉVÍZ
• 2016. november 30. (szerda) VESZPRÉM

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Online regisztráció és előzetes program:
http://akademia.vendeglatasmagazin.hu/
Az előadások és interaktív workshopok segítségével javíthatja
vendéglátóhelye üzemeltetésének hatékonyságát, új alapanyagokat és konyhai eszközöket
ismerhet meg, és számos hasznos tudnivalóval gazdagodhat.
Várjuk szeretettel Önt és kollégáit!

 



 

 

A Margitszigeten a Grand Hotel Danubius különtermében elkezdődött a Schnitta Egyesület nagy vállalkozása,
a 2015-ben megjelent Új Schnitta szakkönyv mellé egy oktatófilm forgatása.
Az összeállításban a film készítés napjait örökítjük meg.

alt

 Kedves oldalt látogatónk!

Köszönjük mindazoknak akik az "Új Schnitta 2015" szakkönyvet megvásárolták.
Egyúttal tájékoztatjuk azokat, akik ezután szeretnék megvásárolni a szakkönyvet, hogy az első kiadás valamennyi példánya gazdára talált.
Innentől kezdve a módosított könyv kiadásáig, csak a "forgalomban" lévő példányokat tudják használni....
Az aktualizált könyv műhely munkái hamarosan befejeződnek, s reményeink szerint az ősszel ismét a szakma rendelkezésére állhat.