Pinczés Károly egyesületünk tagját köszöntjük szeretettel 75. születésnapján.Gratulálunk az elmúlt 60  év szakmai munkájához és sikereihez, amivel hozzájárult a magyar és nemzeti gasztronómia öregbítéséhez. Kívánunk Neked jó egészséget és további sok szakmai sikert és örömöt!

A Schnitta Sámuel MÉK Egyesület Kisvárdán szervezte 43. tanácskozását.

A tanácskozásnak a Várda Sport Hotel adott otthont.

Köszönjük a vendéglátást és a szervezést Lakatos Mihály házigazdának.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve 15. alkalommal rendezte meg 2022.április 09-én, Szolnokon a Pelikán kupát, amely az ország egyik legnagyobb és legrangosabb versenye.

A gasztronómiai kiállításon és versenyen kiváló alkotásokat, terítéseket mutattak be a vendéglátóipari és gasztronómiai szakma hazai fiatal tehetségei. A versenyzők cukrász-, szakács-, pincérszakmákban bizonyíthattak, felnőtt és tanuló, illetve csapat kategóriában. 

Pincér kategóriában 24 csapat nevezett és mérte össze szakmai tudását.

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület tagjai ajánlották fel munkájukat a pincér zsűriben. A zsűri tagjai voltak: Török István János, Bobák József, Szakács Pál, Horváth Ferenc és Tóth Károly.

A versenyen Török István János a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesült Elnöke, köszönő-elismerő okleveleket adott át Hubai Imre Csaba a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének és dr. Sziráki András  a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a Pelikán kupák eddigi sikeres támogatásáért.

Gratulálunk a szervezőknek a színvonalas versenyért, köszönjük a munkájukat a felkészítőknek és a versenyzőknek egyaránt.

2c98b016be81ef911ae326342baeeb7d2c98b016be81ef911ae326342baeeb7d

1szazalek2019

Tisztelt Asszonyom, Uram, Kedves Támogatónk!

Egyesületünk Schnitta Sámuel nevéhez és munkásságához méltóan nagy gondot fordít a magyar éttermi kultúra jobbításáért.

Ennek érdekében az alábbi tevékenységekben veszünk részt:

  • szaktanácsadói munkák a szakképzés folyamatos megújításában az MKIK-val, NGM-mal együttműködve,
  • szakmai zsűrizés,
  • országos tanulóverseny szervezése a négy alapszakmában.
  • a gasztronómiai hagyományok ápolása.
  • pincér szakkönyv és oktatófilm készítése.
  • továbbképzés szakoktatók és szaktanárok részére.

Amennyiben szeretné egyesületünk munkáját támogatni, úgy kérjük, hogy adójának 1%-át a 10404041-50526781-70491014 bankszámlaszámra utalni szíveskedjen.

Adóazonosító szám: 18271742-1-13

 

Köszönjük segítségét!

 

Megjelent Mészáros Tibor és Voleszák Zoltán Soproni Schnitta díjas éttermi mestereink „Villásreggelitől  a gálavacsoráig”című szakkönyvének második átdolgozott kiadása.